Waarvoor kun je ons vragen?

Vrijwillig in de Buurt heeft een schat aan kennis en ervaring in het vrijwilligerswerk. Dit delen we graag door middel van ons aanbod op onderstaande thema's.

Workshop Omgansregels

Workshop Omgansregels

  • Workshop Omgangsregels: Binnen deze workshop maak je gezamenlijk afspraken over gedrag, dus veiligheid. Daarnaast snapt iedereen waarom ze er zijn en wat ze betekenen. Opbrengst een mooie poster die de regel(s) helder en direct communiceert.

Tijdsinvestering: half dagdeel

Workshop Risicoanalyse

Workshop Risicoanalyse

  • Workshop Risicoanalyse: Doel is om risicofactoren in kaart te brengen en inventariseren wat mogelijke verbeterpunten zijn. Door het gebruik van een checklist risicofactoren gaat een groepje van bestuursleden, medewerkers, vrijwilligers en eventueel deelnemers van jullie aanbod de checklist invullen. De opbrengst van dit dagdeel is een TOP 10 van risicofactoren specifiek voor jullie organisatie / vereniging en worden vervolgstappen en afspraken geformuleerd. 

Tijdsinvestering: 1 dagdeel

Deel je Geluk

Deel je Geluk

Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor jou heeft? Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Binnen het project Deel je geluk ondersteunen wij inwoners in hun zoekopdracht.

Wil je meer weten of je mogelijkheden bespreken? Maak dan een afspraak met onze sociaal werkers Vrijwillige Inzet.

Gemeente Dinkelland: Karin Snijders, k.snijders@swtd.nl of tel. 06-17449688 

Gemeente Tubbergen: Kristel Trimbos, k.trimbos@swtd.nl of tel. 06-42790907

Beweegmaatje, samen actief

Beweegmaatje, samen actief

Voldoende bewegen draagt bij aan een gezondere leefstijl. Daarnaast kom je in contact met anderen. Door samen te bewegen wordt het makkelijker en gezelliger.

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kunnen belemmeringen zijn, waardoor iemand die wel graag wil, hier toch niet aan toe komt. Daarom zijn wij gestart met ‘Beweegmaatje’. 

Wil je meer weten of je mogelijkheden bespreken? Maak dan een afspraak met onze sociaal werkers Vrijwillige Inzet.

Gemeente Dinkelland: Karin Snijders, k.snijders@swtd.nl of tel. 06-17449688

Gemeente Tubbergen: Kristel Trimbos, k.trimbos@swtd.nl of tel. 06-42790907

Wervingsmethode buiten de gebaande paden

Wervingsmethode buiten de gebaande paden

Wil jij als vereniging meer vrijwilligers scoren? Ga dan voor de win-winst en neem deel aan Expeditie Jonge Gezichten. Met 4 andere verenigingen speel je een paar keer op onbekend terrein. Als begeleider geef ik de voorzetten, zodat jullie kunnen scoren met de nieuwe gezichten. Doe je mee?!

Scoor met Expeditie Jonge Gezichten !

Willen jullie ook een vitale vereniging zijn of blijven? Of wensen jullie een sociaal en actief betrokken club te zijn? Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan deze vitaliteit. Ik heb er zin in om jullie tijdens de expeditie te begeleiden naar nieuwe gezichten! Immers mensen maken gemeenten Tubbergen en Dinkelland krachtiger. Gaan jullie voor de win-winst?

Aanmelden of meer informatie? Mail of bel naar:

Gemeente Dinkelland: Karin Snijders, k.snijders@swtd.nl of tel. 06-17449688
Gemeente Tubbergen: Kristel Trimbos, k.trimbos@swtd.nl of tel. 06-42790907


Advies en Ondersteuning

Advies en Ondersteuning

Als organisatie of vereniging kun je bij ons terecht voor informatie en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligersbeleid en zaken als vrijwilligersmanagement. We kunnen ondersteunen bij het selecteren en aannemen van vrijwilligers tot aan procesbegeleiding bestuurlijke vernieuwing. Met ons advies hopen we bij te dragen aan werving, selectie, behoud en belonen van vrijwilligers.

Wil je kennis maken of jullie mogelijkheden bespreken? Maak dan een afspraak met onze sociaal werker Vrijwillige Inzet.

Gemeente Dinkelland: Karin Snijders, k.snijders@swtd.nl of tel. 06-17449688
Gemeente Tubbergen: Kristel Trimbos, k.trimbos@swtd.nl of tel. 06-42790907 

Kijk ook eens in onze kennisbank waarin we informatie delen over vrijwilligersmanagement en wet- en regelgeving.

Kennisbank
Hoe open zijn jullie?

Hoe open zijn jullie?

EEN BORDSPEL VOL DIALOOG EN ACTIEPLANNEN

Met het Jam Cultures Spel ontdek je wat er nodig is om jouw organisatie of vereniging nóg aantrekkelijker te maken. Hoe open staan jullie voor nieuwe gezichten en andere manieren van kijken? Het spel daagt je uit tot goede en eerlijke gesprekken waarin je met elkaar zoekt naar de grenzen van je organisatie- of verenigingscultuur. Om deze op te rekken of misschien juist te accepteren. Deel ideeën en bedenk acties om je nog meer open te stellen voor nieuwe gezichten en andere meningen. De term inclusief samenwerken krijgt hiermee handen en voeten.

Het is een bordspel, met pionnen, kanskaarten, vraagkaarten en opdrachten. Je mag zelf kiezen of je tegen elkaar of met elkaar speelt. Dus geen snel kaartspelletje, maar meer zoals monopoly.
Do you Join the Jam!

Tijdsinvestering: 2,5 uur

Workshop Vul uw tijd prettig in

Workshop Vul uw tijd prettig in

Kunt u 1 of meerdere van de volgende stellingen met JA beantwoorden, dan is deze workshop heel geschikt voor u:

  • Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen JA/NEE
  • Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider JA/NEE
  • Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb JA/NEE
  • Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit JA/NEE

Vind antwoorden op vragen als:

Waar wordt u gelukkig van? Hoe blijft u lichamelijk en geestelijk fit?  Wat kunt u doen om leuke contacten te krijgen? Wat kunt u goed en hoe kunt u daar een ander mee helpen? 

Kom meepraten. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een nieuwe datum plannen. Info of aanmelden via Kristel Trimbos-Groot Hemmink, k.trimbos@swtd.nl of bel naar 06-42790907.

Tijdsinvestering: 1,5 uur

Waarderingsactiviteiten

Overijsselse Vrijwilligersprijs

Mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

Voor het tot stand brengen van een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Dit wordt binnen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen ook gezien en daarom worden de winnaars van deze prijzen gekozen door de colleges van Dinkelland en Tubbergen. 

Hiervoor heeft de gemeente een nauwe samenwerking met de sociaal werkers vrijwillige inzet bij welzijnsorganisatie SWTD. Om de winnaars in het zonnetje te zetten worden de prijzen uitgereikt door een Statenlid van de Provincie Overijssel en één van onze wethouders. Ook wordt in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie. Vrijwillig in de Buurt organiseert jaarlijks deze waardevolle uitreiking.


Waarderingsactiviteit op 7 december, de dag van de vrijwilliger !
Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken